Nieuwe Develon DX35z-7 special voor Patrick Pot Dienstverlening en Grondverzet

Gepubliceerd op: 25 juli 2023

Wanneer we wat research doen naar onze klanten om meer achtergrondinformatie te achterhalen voor de publicatie, vinden we van Patrick Pot eigenlijk helemaal niks. Geen website en op social media is ook weinig tot niks terug te vinden. Patrick Pot staat zelf niet graag in de ´picture´ om het zo maar te zeggen. 
 
Maar de speciale uitvoering van zijn Develon DX35z-7 minigraafmachine ziet eruit om door een ringetje te halen. Een opvallende verschijning en dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. Patrick heeft zijn voorkeuren kenbaar gemaakt, welke meer uit noodzaak geboren zijn, dan voor de opsmuk. Dat het er dan ook nog gelikt uit komt te zien, daar worden we bij Anema Arum dan weer blij van. 
 
Onze opbouwmonteurs houden van speciale ´gevallen´ en dit is weer zo´n typische graafmachine die hiervoor in aanmerking komt. 
 
Patrick Post, eigenaar van het gelijknamige eenmansbedrijf Dienstverlening en Grondverzetbedrijf, werkt veel in de randstad en is momenteel in het centrum van Amsterdam te vinden. Samen met zoon Martijn, de beoogde opvolger, komt hij langs in de werkplaats om de nieuwe machine voor aflevering te bekijken. We lopen mee om getuige te zijn van de eerste kennismaking na opbouw van de specifieke wensen. Twee glunderende Noord-Hollanders lopen onwennig om de blauwe verschijning heen, waarvan de PP belettering later nog op de giek en op het achterraam worden aangebracht. Toch hebben de mannen het totaalplaatje al voor ogen. 
 
De nieuwe DX35z-7 is een dag later in hartje Amsterdam afgeleverd, waar deze de komende tijd wordt ingezet voor het vervangen van de oude gietijzeren gasleidingen. Omdat de werkzaamheden dicht tegen de gevels aan is gesitueerd, is de minigraver anders opgebouwd. De uitlaatpijp is verlengd en recht omhoog, naar achteren toe gemonteerd. De reden hiervan is onder andere om geluidshinder te voorkomen, maar de voornaamste reden is dat het de uitstoot van uitlaatgassen in de Amsterdamse portieken reduceert. Bewoners zullen Patrick hiervan dankbaar zijn. Er is dus goed over nagedacht. De overdrukunit, waarvan de tube in bedrijfskleuren is gespoten, zit normaal gesproken op de bovenkant van de cabine. Deze is bij Patrick zijn DX35z-7 aan de zijkant gemonteerd. De zwaailamp is van het dak gehaald en vervangen door Halo-flitsers, welke aan de voor- en achterkant van de cabine zijn bevestigd. Dit, om zo min mogelijk hinder te ondervinden van de hoogte van de cabine tijdens graafwerkzaamheden.
 
De DX35z-7 is in de PP bedrijfskleuren gespoten, waardoor de machine een hele andere uitstraling krijgt. 
 
De nieuwe Develon DX35z-7 is afgeleverd met de volgende machine specificaties: 
- autoidle monogiek 254cm
- lange steel 150cm
- extra ballast
- hamer/rotatiefunctie
 
Op te bouwen met: 
- hydraulische snelwissel CW05 (geschikt voor omkeeroren)
- overdrukunit Freshfilter Tube incl. signalering (tube inbedrijfskleur)
- bedrijfskleuren spuiten 
- kettingbakje RVS-voorzijde (50x15x15)
- uitlaatbuis verlengen naar boven (linkerzijde)
- flitslampen boven op cabine 
- camera achterzijde cabine
- maaikorf/klepelmaaier functie via loadsensing flowventiel
- bakcilinderomschakeling elektrisch schakelbaar
- trekhaak knobbel in schuifblad demontabel
- BMWT-keur
 
De machine wordt afgeleverd met een set van drie bakken: 
- puinbak 60-70cm - CW05
- bananebak 25cm - CW05 
- dieplepel 60cm - CW05 
 
 

Word jij blij van zulke specifieke opgebouwde machines? 
Net even anders, dan de standaard? 

Informeer naar de mogelijkheden voor jouw machine bij onze verkoopspecialisten via 0517-641329 of mail naar info@anemabv.nl