Eerste Develon graafmachine naar Jappie van der Zwaag Verhuur uit Lutjegast

Gepubliceerd op: 17 juli 2023

Jappie van der Zwaag van het gelijknamige machineverhuur bedrijf heeft een primeur met de aflevering van zijn DX27z-7. Het is de eerste DEVELON machine welke Anema Arum onder de nieuwe naam heeft afgeleverd. 
 
De Develon DX27z-7 is ruim twee weken geleden afgeleverd in Lutjegast en heeft sindsdien de nodige uren op de teller. We spreken een enthousiaste van der Zwaag die de machine verhuurd heeft aan een vaste machinist en tot op heden erg tevreden is.
`Ik ha him noch net heard, mar nim oan dot dat een goed teken is´, aldus Jappie. 
 
Ruim 20 jaar geleden is van der Zwaag machineverhuur een beetje per ongeluk ontstaan. 
Jappie was grondwerker en in zijn kostbare vrije uurtjes nog wel eens aan het werk bij en voor anderen. Hij kocht zijn eerste ´spin hoogwerker´ om zo de nodige klusjes beter uit te kunnen voeren. Later werd hij uitvoerder in de wegenbouw en van het één kwam het ander. Langzaam kocht hij meer machines en verhuurde hij steeds vaker. Anno 2023 heeft Jappie zo´n 35-tal grotere machines en is zijn 22-jarige zoon net zo enthousiast als hij zelf is, maar wel meer liefhebber van de schaarhoogwerkers en de minitrekkers. Een potentiële opvolger, die ervoor zorgt dat Jappie die dacht nooit weg te kunnen er nu wel vaker met moeder de vrouw op uit trekt. 
 
Anema Arum kent Jappie van zijn tijd als uitvoerder en van de grote bekende Peterbilt Truck en kwam kijken voor een jong gebruikte mini graafmachine van een ander merk. De nieuwe DX27z-7 was zo compleet dat de beslissing snel was gemaakt. Het bedrijf verhuurd voornamelijk aan de zakelijke markt. 
 
 
- eigen gewicht ±2798kg 
- Develon DN1.7 3-cilinder dieselmotor 18.4kW
- koppel 97Nm-1600tpm
- autoidle
- monogiek 209cm
- lange steel 130cm
- hamer/rotatiefunctie 
- drukloze (hamer)retour
- snelwisselfunctie
- zijverstelling
- rubbertrack 30cm 
- machinebreedte 155cm
- schuifblad
- luxe cabine met DAB+ radio
- LED-werkverlichting 
- zwaailicht
- slangbreuk
- OWD
- DoosanCONNECT
- opgebouwd met hydraulische snelwissel CW05 en 3 graafbakken
- zwenksnelheid reductie