Nieuwe Doosan DX160W-7 voor jonge ondernemer Patrick Krist

Gepubliceerd op: 28 maart 2023

Patrick Krist is de eigenaar van het gelijknamige bedrijf Dienstverlening en Kraanverhuur en gevestigd in het Friese Luinjeberd. Een jonge ondernemer die zichzelf in de wereld van de GWW dienstbaar heeft weten te maken. We spreken een enthousiaste Patrick een week na aflevering van zijn nieuwe Doosan DX160W-7. 

Na afronding van de machinistenopleiding in 2021 is het eenmansbedrijf opgericht en heeft Patrick  onderhand aan vele werken en projecten meegewerkt. Eerst als machinist en later met eigen machine wordt hij door verschillende bedrijven ingezet. De eerste graafmachine bleek niet de meest geschikte te zijn voor de veel voorkomende werkzaamheden en dus werd het tijd voor een mobiele graafmachine van formaat. Door zijn inzet als ZZP´r machinist heeft Patrick op vele diverste machines ervaring opgedaan en was hij altijd wel gecharmeerd van het werken op een Doosan DX140W-3. De contacten door een storing met de monteurs van Anema Arum waren goed en correct, zodoende heeft hij zich verdiept in het concept van de Doosanrange.  

Prijs, kwaliteit en de service van de dealer zijn doorslaggevend geweest en zo staat er nu een complete naar wens opgebouwde nieuwe Doosan DX160W-7 mobiele graafmachine op de werken van Patrick te pronken. Naar zeggen bevalt de machine goed en ontdekt hij elke dag weer nieuwe technologien waarvan hij niet wist dat het erop zat, ondanks de uitleg van één van de demonstratie-monteur. Een grote inhaalslag voor Patrick met de nieuwe -7 graafmachine ten opzichte van de -3. 

Met name de automatische afstempeling,  het brandstof besparend vermogen, het draaikantelstuk en het comfort in de cabine bieden veel perspectief voor de toekomst. De luxe uitgevoerde stoel is geen overbodige luxe aldus de jonge ondernemer, die voor zichzelf een toekomst met meerdere graafmachines en werknemers voor ogen ziet. 

De DX160W-7 is voorzien van de volgende opties: 
 
- Kraankeuring
- Opbergkist op onderwagen L&R
- LED-werklampen i.p.v. halogeen
- Demo Draaikantelstuk Engcon EC214 met CW30, incl. gripper en hijshaak
Engon joysticks aangestuurd door het DC2 systeem
- Bredebak type SS028, 850ltr, 180cm breed,
- Hamer & rotatiefunctie voorzien van koppelingen
- Treeplank afneembaar incl. klompensteun
- Brede banden Nokian ground kare 650/45-22.5”
- Spatborden staal/kunststof combi
- Accumulatorset (LIS) op hefcilinders
- Trekhaak in schuifblad afneembaar incl. keuring
- 24V-trailerstekker onderwagen