Van der Meulen Woudsend start het nieuwe jaar met een Doosan DX300LC-7 Multi User

Gepubliceerd op: 5 januari 2022

Voor van der Meulen Woudsend is het nieuwe jaar begonnen met de in gebruik name van de nieuwste Doosan DX300LC-7 multi user. Een veelzijdige krachtpatser welke wederom volledig naar wens van de klant is aangepast en omgebouwd tot een multi-user.

Van der Meulen investeerde het afgelopen jaar in diverse Doosan machines. Vanuit de verhuur hebben ze een Doosan DX225LC-5 overgenomen en zijn er een Doosan DX255LC-7 en Doosan DX300LC-7 multi-user besteld. De laatst genoemde nemen we onder de loep.

Niet de grootste, maar de beste!

Van der Meulen Woudsend B.V. is een bedrijf dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een baggerbedrijf en met name gespecialiseerd is in het aanleggen en onderhouden van natuurlijke oevers en nat grondverzet. De gebroeders Klaas en Mark van der Meulen staan sinds 2012 aan het roer van dit familiebedrijf dat zijn oorsprong kent vanuit 1965. Hun opa begon toen met baggeren en transport over het water. Het bedrijf is sindsdien flink gegroeid en de organisatie telt momenteel zo´n 25 medewerkers in Nederland en 10 medewerkers in Duitsland. Het bedrijf kent op dit moment twee takken. In Nederland houdt het bedrijf zich voornamelijk bezig met baggeren op het water en in Duitsland hebben ze nog een locatie die vooral bezig is met zandwinning. In hun branche willen ze niet de grootste zijn, maar de beste. 

Duurzaamheid

Een uitdaging voor van der Meulen Woudsend is de snelle verduurzaming die men steeds meer ziet komen en waar het bedrijf zoveel mogelijk op in wil spelen waar het kan. In de binnenvaart heb je met een ander soort certificering van doen dan aan de wal. Ook voor de machines zijn ze bezig met de verduurzaming en hebben ze daarom ook iets langer gewacht zodat ze de nieuwe Doosans met Stage V motoren konden aanschaffen. De DX255LC-7 en de DX300LC-7 zijn afgelopen jaar besteld en worden beide volledig omgebouwd met lange gieken en speciaal naar wens van de gebruiker opgebouwd. 

Onlangs hebben we Klaas van der Meulen geinterviewd voor een artikel in een magazine en vroegen hem over zijn team, de dealer en de machines.
`Onze jongens en ikzelf zijn super tevreden over Anema Arum. Je hebt natuurlijk de cultuur. Ik wil niet zeggen dat we de beste provincie zijn, maar Friezen onder elkaar is toch wel het makkelijkste praten. Je snapt elkaar en spreekt dezelfde taal, dat maakt de communicatie erg gemakkelijk. Daarnaast vind ik een van de grootste voordelen dat ze naast de verkoop van de machines ook een groot machinepark in de verhuur hebben. Waardoor we, als we een keer wat extra machines nodig hebben, deze snel en flexibel in kunnen zetten. Zo hebben we vanuit de verhuur een machine gekocht, namelijk de Doosan DX225LC-5. Op dit moment staat de machine te draaien op onze locatie in Duitsland. Wij houden het graag als bedrijf makkelijk, kort en snel. Dat alles is onze dealer ook, nooit ingewikkeld en ze zijn zijn er altijd voor je. Naast al deze positieve punten is onze dealer altijd bezig met innovaties, dan hebben ze weer een nieuwe lange giek en dan weer een ander nieuwe systeem, dat is grappig. Wij zijn zelf als bedrijf natuurlijk veel bezig met verbeteringen en het is fijn om dat ook terug te zien bij je dealer`, aldus Klaas. 


Van der Meulen Woudsend
Vosseleane 71
8551 ML Woudsend
0514-592229

www.vandermeulenwoudsend.nl

Dikke Doosan DX300LC-7 Multi User

De eerste van de twee nieuw bestelde machines met de Stage V motor is onlangs afgeleverd.
Een DX300LC-7 welke volledig is aangepast naar wens van de klant met de volgende specificaties: 

- eigen gewicht 31000 kg 
- Doosan DL08 6 cilinder dieselmotor Stage V
- monogiek 6,25 meter verlengt naar 8,5 meter 
- steel 3,1 meter verlengt naar 5,5 meter 
- ballast verzwaard met 4000 kg ertussen en bestaande ballast 10 cm naar achteren
- brede rupsplaten 90 cm
- hamer/rotatiefunctie
- LED werklampen
- radio met bluetooth
- 8 inc display
- 360 gr camera
- climate control
- Doosan Connect

- hydraulische snelwissel CW40 incl. hijshaak
- brede graafbak SS051-210cm-1750 liter, CW40
- Groeneveld centrale vetsmering
- treeplank over de gehele linker en rechter zijde 
- cabine overdruk voorbereid
- machine in bedrijfskleuren gespoten met 2K lak

Na verbouw is het totaalgewicht van de machine incl. wissel rond de 36000 kg, 
De machine heeft een Doosan DX300LC uit het bouwjaar 2018 met zo´n 19500h op de teller vervangen.