DEVELON betreedt Europese Bull dozermarkt met nieuw DD130-model

Gepubliceerd op: 2 oktober 2023

DEVELON betreedt Europese Bull dozermarkt met nieuw DD130-model 
 
- Nieuwe DD130 biedt hoge zichtbaarheid, comfort, technologie en onderhoudsgemak -
 
DEVELON, voorheen Doosan Construction Equipment, heeft de Europese bulldozermarkt betreden met de lancering van het nieuwe DD130-model. De nieuwe DD130-bulldozer biedt een breed scala aan functies die interessant zijn voor klanten, wat resulteert in een productieve fijn nivelleringsoplossing voor residentiële en lichte commerciële bouwprojecten. 
 
Hoge zichtbaarheid
 
Een van de grootste verschillen tussen de DD130 en andere bulldozermerken is de zichtbaarheid die de DD130 biedt van het dozerblad van de machine. Om dit te vergemakkelijken, biedt de voorste motorruimte een smaller ontwerp om het voor machinisten gemakkelijker te maken om hun werk te zien. Andere aspecten van de DD130 die optimale zichtbaarheid bieden, zijn onder meer: 
 
Het voorfilter is ook weggestopt in de motorruimte om het zicht naar voren te optimaliseren.
Het verplaatsen van het elektronische koelsysteem naar de achterkant van de bulldozer heeft het zicht vooraan verder verbeterd.
De onopvallende voorstijlen van de cabine zorgen voor een maximaal glasoppervlak.
De volledig glazen deuren bieden een volledig zicht op de werkomgeving.
 
Voor meer zichtbaarheid en veiligheid biedt een standaard achteruitkijkcamera machinisten een extra zicht op de omgeving van de bulldozer. Het fullcolour, 8-inch Smart Touch display toont het beeld van de achteruitkijkcamera. Ook standaard zijn ledlampen met hoge opbrengst en vier premium ruitenwisserbladen.
 
Volledig comfort
 
De DD130 biedt een hoog niveau van comfort met een premium stoel van hoge kwaliteit. De machinist heeft volledige controle over de machine via twee soepele en nauwkeurige, volledig elektronische joysticks. De stoel en joysticks bewegen samen via het luchtveersysteem, om alle trillingen op te vangen. 
 
Geavanceerde technologieën
 
Geavanceerde technologieën in de DD130-bulldozer leveren meer precisie om operators te helpen aan veeleisende specificaties te voldoen. Een 2D-nivelleringssysteem (dozing assist) maakt precisienivellering eenvoudiger, zelfs voor beginnende operators. De machinist programmeert de benodigde ingangen en de machine bestuurt de bladfuncties om de taak sneller en nauwkeuriger te voltooien. Er zijn geen GPS of lasers nodig.
 
Soepel onderhoud
 
De DD130 wordt standaard geleverd met een elektronisch bediende kantelbare cabine die toegang biedt tot interne componenten. Zelfs met de cabine gekanteld, kan de bulldozer worden gestart terwijl de machine wordt gediagnosticeerd of gerepareerd. 
 
Een in-line voorreiniger, die standaard wordt geleverd, helpt de levensduur van het filter te verbeteren en is geïntegreerd met de luchtreiniger. Supercompact om in de motorruimte te passen, zelfreinigend en onderhoudsvrij, het inlaatsysteem kan een verscheidenheid aan vervuiling verwijderen, waaronder modder, sneeuw, bladeren, zaagsel en kaf.
 
Het dozeronderstel is ontworpen voor gemak en kosteneffectief onderhoud. Delen van het onderstel die van nature meer slijtage ervaren, zijn gemakkelijk toegankelijk. Een afneembaar zijpaneel biedt bijvoorbeeld toegang tot een gebied om vet toe te voegen aan het spansysteem van het onderstel. Klanten kunnen vervangende onderdelen bestellen via hun lokale dealer.
 
Een telematicasysteem is standaard op de DD130-bulldozer, waardoor klanten hun machine gemakkelijk op afstand kunnen bewaken en onderhouden. Ze kunnen de conditie, locatie en productiviteit van de bulldozer volgen vanuit een gebruiksvriendelijke mobiele app en website. De dealer van de klant kan ook de status van de apparatuur zien en hen op de hoogte stellen wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt om de uitvaltijd van de machine te minimaliseren.
 
DD130 Dozer Specificaties
 
Motorvermogen (bruto): 117 kW (156.9 PK)
Bedrijfsgewicht: 15.300 kg
Standaard LGP Blade breedte: 3300 mm met 3 m in transportpositie (3,5 m3 capaciteit) en 
710 mm rupsplaten
Optionele LGP Blade breedte: 3655 mm met 3,35 m in transportpositie en 760 mm rupsplaten
Optionele XL Blade breedte: 3105 mm met 2,87 m in transportpositie en 560 mm rupsplaten
Bladhoek: 25 graden
Trekkracht: 21.999 kg 
Rijsnelheid, max: 9 km/h (5,6 mph)
Dozercabine is ROPS/FOPS-gecertificeerd
 
Voor meer informatie over DEVELON, bezoek de website: https://eu.develon-ce.com/en/