Doosan onthult de nieuwe DX225LC-7 rupsgraafmachine

Gepubliceerd op: 24 juni 2021

Doosan heeft de eerste van de nieuwe generatie middelgrote graafmachines gelanceerd. De nieuwe DX225LC-7, een 23 tons rupsgraafmachine met stage V motor. De DX225LC-7 is de eerste Doosan graafmachine van dit formaat met het Doosan D-ECOPOWER technologie systeem.

Deze technologie zorgt ervoor dat machinisten kunnen werken met een hogere productiviteit en ongeveer 7% minder brandstofverbruik per uur dan het stage IV model.

Naast hogere prestaties en kostenbesparing biedt de DX225LC-7 graafmachine meer nieuwe features dan andere standaard machines op de markt. Deze functies zullen in de toekomst ook op de nieuwe middelgrote graafmachines komen. De nieuwste functies zorgen voor grote verbeteringen op het gebied van machinebesturing, veelzijdigheid, comfort voor de machinist en meer rendement op de investering met een sterke focus op het verhogen van de productiviteit en robuustheid.

Nieuw zwaarder contragewicht voor het werken met een tiltrotator

De nieuwe functies van de DX225LC-7 bevatten een 14% zwaardere 4,9 tons standaard contragewicht welke vooral geschikt is om te werken met zwaardere aanbouwdelen zoals tiltrotators. Het zwaardere contragewicht zorgt tevens voor hogere til- en graafcapaciteit voor de DX225LC-7 in vergelijking tot de oudere generatie. De DX225LC-7 komt ook met een standaard hijsoog aan het eind van de giek. Het hijsoog heeft een maximale capaciteit van 5 ton en heeft een speciaal inzetstuk om vervorming tegen te gaan.

Naast de verbeterde stabiliteit door het nieuwe contragewicht van de DX225LC-7 komt er ook een nieuw, slim hydraulisch systeem dat 30% verbetering geeft aan het werken met aanbouwdelen vergeleken met eerdere modellen. Het nieuwe systeem zorgt voor een optimale hydraulische stroom wanneer de giek en het aanbouwdeel tegelijk in werking worden gesteld.

Nieuwe functies zorgen voor nog betere prestaties van de Doosan machines

Nieuwe tiltrotator modes
De DX225LC-7 heeft een nieuwe tiltrotator modes die geselecteerd kan worden voor een optimaal hydraulische stroom die helpt bij precieze werkzaamheden voor het werken met de tiltrotator. Deze tiltrotator modes zorgt voor een speciale tweerichtingsstroom zodat er geen tegendruk meer is waardoor je meer controle hebt.

Nieuwe zwenkfunctie
Een andere standaard nieuwe functie is de verfijnde zwenkfunctie. Deze zorgt voor minimale schuddingen van het opgetilde object aan de start en het einde van het zwenkmoment. Dit verhoogt de veiligheid van medewerkers die dichtbij staan, maar het helpt ook tegen schade die veroorzaakt zouden kunnen worden door vallende voorwerpen.

Als de zwenkfunctie geactiveerd wordt kan de maximale zwenksnelheid geleidelijk behaald worden. Dit voorkomt schokken in de beweging waardoor het werk veiliger wordt.

Verbeterde comfort en controle
De ultramoderne cabine van de DX225LC-7 is zeer ruim en tilt het comfort voor de machinist naar een hoger niveau. Dit komt mede door een nieuwe stoel van hoge kwaliteit. Naast de nieuwe stoel biedt de verbeterde cabine standaard meer functies dan andere machines op de markt. Deze kenmerken zorgen voor een nog betere machinecontrole en hoge precisie in alle toepassingen.

Nieuwe functies cabine:

  • Nieuw 8-inch touch screen, geeft meer informatie doormiddel van een 30% groter scherm
  • DAB audio (Handsfree en Bluetooth)
  • Slim start systeem zonder sleutel
  • Kunstleren gekoelde stoel met gordel waarschuwingsalarm
  • Parallel wisser systeem
  • Verbeterde luchtstroom tegen vriezen en airco
  • 9x LED werklichten als optie
  • 4 meer LED lampen als optie
  • AVM – 360 graden camera’s (optie)
  • Ultrasonisch obstakel detective (optie)
  • Nieuwe design pendalen

Doosan D-ECOPOWER Technologie
Doosan D-ECOPOWER technologie maakt gebruik van een elektrische druk gecontroleerde pomp binnen een hydraulisch gesloten systeem om 26% betere productiviteit te realiseren met 7% minder brandstof verbruik. Dit hangt af van welke modes is geselecteerd. Een gesloten centrum regelklep minimaliseert druk verlies, terwijl de elektrische druk gecontroleerde pomp de kracht van de motor optimaliseert.

Verbeterde feedback voor de machinist door de joystick zorgt voor verbeterde controle over de machine. De acceleratie en de vertraging van de graafmachine functies zijn soepeler. Dit zorgt ervoor dat de machinisten een beter herhalende zwenk- en graafbewegingen kunnen maken met minder schokkende bewegingen aan de joystick.

Nieuwe stage V-motor
Met de nieuwe Stage V motor voldoet de DX225LC-5 aan de nieuwste emissie eisen .
De machine wordt aangedreven door de nieuwste generatie Doosan DL06V-dieselmotor, die 129 kW (174 pk) levert bij 1800 tpm. De DL06V-motor biedt een nieuwe oplossing om de Stage V-voorschriften te overtreffen zonder uitlaatgasrecirculatie, die de hoeveelheid beschikbare lucht tijdens de verbranding verhoogt.

Dit wordt gecombineerd met superefficiënte DOC/DPF+SCR-nabehandelingstechnologie om minimale uitstoot te garanderen. Dankzij de nieuwe technologie is het onderhoud van het roetfilter (DPF) aanzienlijk verminderd, nu heeft het roetfilter pas onderhoud nodig bij de 8000 draaiuren.

SPC3 smart power control
Met de Doosan DX225LC-7 heeft Doosan geprobeerd ervoor te zorgen dat de productiviteit van een goede machine gecombineerd wordt met minimale uitstoot. Door het verbeterde brandstofverbruik van de DL06V-motor in combinatie met een nieuwe hydraulische hoofdklep en de nieuwe generatie SPC3 smart power control, zorgt het voor een extra grote brandstofbesparing van +7% in de S-modus en +6% in de P-modus. Dit zijn er twee in de reeks van vier vermogensmodi die beschikbaar zijn op de DX225LC-7, die de bediening van de machine eenvoudig maken. De machinist kan de vermogensmodus P+, P, S of E zowel in eenrichtings- als in tweerichtingsmodus instellen.

DoosanCONNECT telematicasysteem
De DX225LC-7 wordt standaard af fabriek geleverd met het ultramoderne DoosanCONNECT draadloze monitoringssysteem voor jouw machinepark. Het systeem biedt een oplossing voor het machinebeheerder die zeer nuttig is voor het bewaken van prestaties en veiligheid van de verschillende Doosan machines. Daarnaast kan het systeem aangeven wanneer de machines preventief onderhoud nodig hebben.
Het is DoosanCONNECT systeem is vanaf nu standaard beschikbaar op alle nieuwe type Doosan graafmachines vanaf 14 ton.