"Compacte krachtpatser" de DX235LCR-5

Gepubliceerd op 19 november 2018
"Compacte krachtpatser" de DX235LCR-5

Het magazine Bouwmachines test elk jaar een aantal machines. Dit jaar is de Doosan DX235LCR-5 getest!

De laatste jaren is Doosan bezig aan een sterke opmars in de Nederlandse markt. De verkoopaantallen groeien gestaag en men snoept steeds meer marktaandeel af van diverse andere merken. De fabrikant zelf spreekt van 20 procent groei per jaar.

Wat zeker heeft bijgedragen aan dit succes, is de rust en duidelijkheid voor de (potentiële) Doosan-klanten bij welke organisatie zaken te doen. Dat is nu helder, Anema in het Friese Arum is dealer-importeur voor Friesland, Drenthe, Groningen en Noord-Holland.

Doosan is een echte full-liner met een uitgebreid leveringsprogramma dat bestaat uit mini- en midi-gravers, graafmachines op rupsen en banden, wielladers, dumpers, overslag-machines, super-long-reach- en demolition-machines. En zowel Anema als Staad kan ook zogenaamde specials leveren als de gevraagde configuratie niet in het standaard productprogramma verkrijgbaar is. We concentreren ons in deze test op de DX-serie rupsgraafmachines. Deze complete range loopt uiteen van 1,2 tot ruim 73 ton. De testmachine is de 24-tons Doosan binnendraaier DX235LCR-5, die sinds 2015 op de markt verkrijgbaar is.

Klik hier voor het volledige artikel.

Doosan DX235LCR-5_1665 (2)