Eerste nieuwe Doosan DX160W-7 voor Jan van der Lee BV - Amstelveen

Gepubliceerd op 14 december 2021
Eerste nieuwe Doosan DX160W-7 voor Jan van der Lee BV - Amstelveen

De eerste aflevering van één van de nieuwste mobiele Doosan -7 serie voor Anema Arum is naar Loonbedrijf  & Grondverzet Jan van der Lee in Amstelveen gegaan, welke een DX160W-7 in gebruik hebben genomen. 

Deze nieuwe -7 modellen kunnen een hogere prestatie leveren dan de vorige modellen. De mobiele graafmachines hebben nieuwe functies zoals bestuurdersassistentie, verbetert comfort voor de machinist, grotere gereedschapskisten, nieuwe functies voor brandstofbesparing, meer vermogen, robuustheid en wendbaarheid.
 
De ultramoderne cabine van de nieuwe -7 modellen blinkt  uit in ergonomie, waardoor het comfort en het bedieningsgemak voor de machinist wordt vergroot. Naast een nieuwe stoel van hoge kwaliteit biedt de verbeterde cabine standaard meer functies dan andere machines op de markt. Dit zorgt voor een uitstekende bestuurbaarheid en hoge precisie in alle toepassingen.

Om te voldoen aan de Stage V-motoremissievoorschriften, worden de nieuwe DX140W-7 en de DX160W-7 mobiele graafmachines aangedreven door de nieuwste generatie Doosan dieselmotor de DL06, die 102 kW (137 pk) levert bij 2000 tpm. De DL06 motor biedt een nieuwe oplossing om de Stage V-voorschriften te overtreffen zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR), die de hoeveelheid beschikbare lucht tijdens de verbranding verhoogt, de temperatuur van het proces verhoogt en de hoeveelheid geproduceerde deeltje aanzienlijk vermindert.
 
Dit wordt gecombineerd met super efficiënte DOC/DPF+SCR- na behangdelingstechnologie om minimale emissies te garanderen. Dankzij de nieuwe technologie is het onderhoud van het roetfilter (DPF) aanzienlijk verminderd, zonder dat er onderhoud nodig is totdat de machine 8000 uur heeft gelopen.
 
Naast de nieuwste Doosan DX160W-7 heeft van der Lee twee Doosan minigravers een DX10z en een DX27z van de ruime machinevloot aan het werk. 

Vakbekwame professionals die samen bijdragen aan een duurzame en innovatieve samenwerking.

Begin  mei 1982 wordt er een overname gedaan van een loonbedrijf uit  Ouderkerk a/d Amstel, bestaande uit enkel wat tractoren met werktuigen, een hydraulische mobiele graafmachine alsmede één man in dienst.
In 1992 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie te Amstelveen, waar het onder de naam van Jan van der Lee B.V.  loon- en grondverzetbedrijf verder gaat.
Het bedrijf specialiseert zich op diverse gebieden en groeit snel in het personeelsbestand.

Begin 1997 zijn de cultuurtechnische werkzaamheden ondergebracht onder een aparte bv: van der Lee Amstelveen Groen bv. Deze beide bv’s vallen onder de holding Van der Lee Amstelveen Beheer bv.
Loonbedrijf Jan van der Lee bv &
Van der Lee Amstelveen Groen bv


Bij Loonbedrijf Jan van der Lee bv & Van der Lee Amstelveen Groen bv staan ze voor kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en service.  
Optimaal resultaat leveren,  waar mens en milieu zo min mogelijk worden geschaad.
Een bedrijf waar ze 24/7 klaarstaan voor hun klant, met een zeer uiteenlopende dienstenpakket en waar wordt ingespeeld op de behoefte uit de markt voor een goede en betaalbare prijs.

Samenwerking
Bij v.d. Lee werkt men in nauwe samenwerking tussen Loonbedrijf Jan van der Lee bv, die als onderaannemer opereert in de Grond-, Water-, en Wegenbouw (GWW) en Van der Lee Amstelveen Groen bv, die zich bezighoudt met groenvoorzieningen en het onderhoud hiervan.
Beide bedrijven zijn gevestigd aan de Noorddammerweg 104 te Amstelveen, waar ze gezamenlijk streven ze naar een optimaal eindresultaat. 
 
Loonbedrijf Jan van der Lee B.V. 
Het loonbedrijf is voornamelijk de leverancier van vakbekwaam en gemotiveerde personeel en diverse GWW-machines,
zoals graafmachines in diverse klasses, shovels, tractoren en  (knijper)vrachtwagens.  

Van der Lee Amstelveen Groen B.V. 
Van der Lee Amstelveen Groen bv houdt zich vooral bezig met groenvoorzieningen en het onderhoud hiervan. Het kant-en-klaar maken van tuinen, parken et cetera door middel van verwijdering, vernieuwing, aanleg, beplanting en onderhoud. Ook zijn ze gespecialiseerd in het plaatsen van beschoeiing. Kort samengevat zet Van der Lee Amstelveen Groen bv zich altijd 100%  in om de wereld groener en levendiger te maken.

De combinatie van beide bedrijven maakt het een allround bedrijf wat alle facetten van loonwerkzaamheden, grondverzet en groenvoorzieningen beheerst.

Kwaliteit en certificering
Beide bedrijven zijn VCA* en ISO 9001:2008 gecertificeerd wat volstaat voor veiligheid en organisatorisch goed op orde.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij ook zeer hoog in het vaandel bij van der Lee en is niveau 3 behaald op de CO2-prestatieladder.

Loonbedrijf Jan van der Lee bv &
Van der Lee Amstelveen Groen bv 
Noorddammerweg 104
1187 ZV Amstelveen
020-643 81 31

www.janvdlee.nl

Primeur met de Doosan DX160W-7

Met de in gebruikname van de nieuwste Doosan DX160W-7 heeft van der Lee de primeur voor Anema Arum. 
Het is de eerste aflevering van de nieuwste serie Doosan -7 mobiele graafmachines voor het midden en noorden van Nederland. 
 
De Doosan DX160W-7 is afgeleverd met de volgende opgebouwde specificaties:

- Brede graafbak SS028 - 180 cm plm. 850 liter taps model
- Hamer/rotatie functie voorzien van koppelingen
- Smalle treeplank voorzien van klompensteun
- Brede banen type Nokian 650/45-22.5" ground care
- Led werklampen rondom, op lepelsteel en extra op ballast 
- Kunststof/stalen spatborden
- Uitneembare trekhaak in schuifblad
- 24V trailer stekker op onderwagen
- 360 gr. Camersysteem
- Bluetooth radio met carkit systeem
- Webasto standkachel in cabine
- 27MC incl. opbouw
- Flitsers op ballast 
- Dubbele zwaailamp op cabine
- Overdrukvoorbereiding incl. CCU signalering
- Accumulator/dansonderdrukking op hefcilinders
- Slangbreuk op bodem en stangzijde van bakcilinder
- Hoogte begrenzing
- SMP ST15 draaikantelstuk HCW30 


 

 • image00001.jpg
 • image00002.jpg
 • image00003.jpg
 • image00004.jpg
 • image00005.jpg
 • image00006.jpg
 • image00007.jpg
 • image00008.jpg
 • image00009.jpg
 • image00010.jpg
 • image00011.jpg
 • image00012.jpg