Doosan voegt DX530DM toe aan het assortiment sloopgraafmachines

Gepubliceerd op 9 november 2020
Doosan voegt DX530DM toe aan het assortiment sloopgraafmachines

Doosan heeft het assortiment High Reach sloopgraafmachines van het bedrijf uitgebreid met de lancering van het nieuwe topmodel DX530DM (de derde machine in de reeks, de DX380DM, zal in de eerste helft van volgend jaar worden gelanceerd).

Verhoogde flexibiliteit

Net als de Doosan DX235DM-sloopgraafmachine, het eerste model in de serie dat eerder in 2020 werd gelanceerd, biedt de DX530DM meer flexibiliteit met een modulair giekontwerp en een hydraulisch vergrendelingsmechanisme. Dit innovatieve ontwerp maakt het mogelijk om gemakkelijk te wisselen tussen een sloopgiek en een grondverzetgiek om met dezelfde machine verschillende soorten werk aan hetzelfde project uit te voeren.
 
De DX530DM heeft ook een hydraulisch verstelbare onderwagen, die uitschuift tot een maximale breedte van 4,37 m om optimale stabiliteit te bieden bij het werken op sloopterreinen. De breedte van het onderstel kan hydraulisch worden ingeschoven tot 2,97 m in de smalle breedtestand, voor het transporteren van de machine. Het verstelmechanisme is gebaseerd op een permanent gesmeerd intern cilinderontwerp dat de weerstand tijdens de beweging minimaliseert en helpt om schade aan de componenten te voorkomen.
 
De maximale penhoogte van de sloopgiek op de DX530DM is 27,5 m, vergeleken met 18 m op de DX235DM. Het indrukwekkende werkbereik van de DX530DM stelt de machine in staat om een ​​maximaal bereik van 16,5 m te bieden met een gereedschap van 3 ton.
 
Deze functies worden opnieuw gecombineerd op de DX530DM met een kantelbare cabine met goed zicht, bijzonder geschikt voor sloopwerkzaamheden op grote hoogte en met een kantelhoek van 30 graden.

Het ontwerp met meerdere gieken biedt drie verschillende configuraties

Door het ontwerp met meerdere gieken kan de grondverzetgiek op twee verschillende manieren worden gemonteerd, wat met de sloopgiek extra flexibiliteit biedt met in totaal drie verschillende configuraties voor dezelfde basismachine.
 
Wanneer de DX530DM is uitgerust met de graafarm in de rechte configuratie, kan hij werken tot een maximale hoogte van 13,5 m. Door de graafarm in de alternatieve gebogen configuratie te gebruiken, kan de DX530DM werken met een aanbouwdeel tot een maximale hoogte van iets meer dan 11 m.
 
Er is een speciale standaard voorzien om het wisselen van de giek te vergemakkelijken, die is gebaseerd op hydraulische en mechanische snelwisselaansluitingen. Een op cilinders gebaseerd systeem wordt gebruikt om de borgpennen op hun plaats te drukken om de procedure te helpen voltooien.
 
 
Op alle Doosan sloopgraafmachines omvatten standaard veiligheidsvoorzieningen een FOGS-cabinebescherming, veiligheidskleppen voor de giek, middelste giek- en armcilinders en een stabiliteitswaarschuwingssysteem.

Beknopte specificaties voor de Doosan DX530DM sloopgraafmachines

DX530DM
- Bedrijfsgewicht                                             60,5 ton
- Maximal gereedschapsgewicth                         3 ton
- Maximale pin hoogte                                      27,5 m 
- Maximale pinbereik                                        16,5 m 
- Totale spoorbreedte uitgeschoven             4370 mm
- Totale spoorbreedte ingeschoven              2970 mm
- Totale hoogte in rijpositie                           3360 mm
- Totale lengte in rijpostie                           18500 mm
- Zwenkradius achterzijde                            3800 mm
- Maximaal graafbereik                               12125 mm
- Maximale graafdiepte                                 7790 mm
- Maximale graafhoogte                              11050 mm
- Graafkracht over bak                                   30,8 ton
- Graafkracht over arm                                   22,7 ton
- Rijsnelheid                   
  * laag bereik            3,1 km/u
  * hoog bereik          5,4 km/u
- Motor (SAE J1995 netto):        283 kW @ 1800 tpm

DX530-5DM