Doosan herschikt werkgebied importeurs Nederland

Gepubliceerd op 4 februari 2020
Doosan herschikt werkgebied importeurs Nederland

Doosan heeft de provincies voor de importeurs Anema en Staad opnieuw ingedeeld. Anema krijgt Overijssel en Flevoland erbij. Deze provincies hoorden tot voor kort bij Staad. Nederland is nu in twee vrijwel gelijke delen opgeknipt. Anema schaalt op van vier naar zes provincies.

Beide importeurs bevestigen tegenover BouwMachines dat de nieuwe grenzen van het werkgebied sinds 1 januari 2020 van kracht zijn. Inmiddels heeft ook Doosan officieel bevestigd dat “een dealergebiedswijziging” is doorgevoerd.

Volgens Anema en Staad moet de nieuwe gebiedsindeling ervoor zorgen dat de serviceverlening aan Doosan-gebruikers verder kan verbeteren. ‘Het doel is om klanten zo snel en zo goed mogelijk te helpen. Een opdeling van het land in twee keer zes provincies, is dan logischer’, zegt commercieel directeur Sijmen Staadegaard van Staad. Siep Anema, eigenaar-directeur van Anema Arum: ‘Er is nu een heldere verdeling, de toekomst is bepaald. Het is erg prettig dat we weten waar we aan toe zijn.

Anema en Staad werken met in totaal drie dealers. Vanuit Waddinxveen bedient ELM klanten in vooral Zuid-Holland en Utrecht. In het oosten van het land, in Bentelo, is sinds december 2019 Nijland actief. Voorheen was Nijland 31 jaar lang JCB-dealer.
In het Drentse Erica is Snippe dealer van Doosan. Volgens Anema is met Snippe, dat ook leverancier is van Atlas en Kubota, de afspraak gemaakt dat de focus volledig op Doosan komt te liggen.

Met hun drie dealers zeggen de importeurs klaar te zijn voor een nieuw aanvalsoffensief. ‘We gaan de concurrentie de stuipen op het lijf jagen’, kondigt Anema aan.
Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Overijssel en Flevoland vallen nu onder Anema. Staad is importeur voor Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, Gelderland, Zuid-Holland en Utrecht.

(Bron: Bouwmachines d.d. 03-02-2020)

Staad-Anema-kaart-Nederland