• Doosan Importeur Noord Nederland
  • Doosan Grondverzetmachines
  • Doosan Service Team
  • Doosan Onderdelen

Doosan importeur Noord- en Midden Nederland

Staad-Anema-kaart-Nederland

Uw dealer voor de noordelijke provincies én Overijssel en Flevoland

Persbericht Bouwmachines maandag 3 februari 2020
Doosan heeft de provincies voor de importeurs Anema en Staad opnieuw ingedeeld. Anema krijgt Overijssel en Flevoland erbij. Deze provincies hoorden tot voor kort bij Staad. Nederland is nu in twee vrijwel gelijke delen opgeknipt. Anema schaalt op van vier naar zes provincies.

Beide importeurs bevestigen tegenover BouwMachines dat de nieuwe grenzen van het werkgebied sinds 1 januari 2020 van kracht zijn. Inmiddels heeft ook Doosan officieel bevestigd dat “een dealergebiedswijziging” is doorgevoerd.

Volgens Anema en Staad moet de nieuwe gebiedsindeling ervoor zorgen dat de serviceverlening aan Doosan-gebruikers verder kan verbeteren. ‘Het doel is om klanten zo snel en zo goed mogelijk te helpen. Een opdeling van het land in twee keer zes provincies, is dan logischer’, zegt commercieel directeur Sijmen Staadegaard van Staad. Siep Anema, eigenaar-directeur van Anema Arum: ‘Er is nu een heldere verdeling, de toekomst is bepaald. Het is erg prettig dat we weten waar we aan toe zijn.

Anema en Staad werken met in totaal drie dealers. Vanuit Waddinxveen bedient ELM klanten in vooral Zuid-Holland en Utrecht. In het oosten van het land, in Bentelo, is sinds december 2019 Nijland actief. Voorheen was Nijland 31 jaar lang JCB-dealer.
In het Drentse Erica is Snippe dealer van Doosan. Volgens Anema is met Snippe, dat ook leverancier is van Atlas en Kubota, de afspraak gemaakt dat de focus volledig op Doosan komt te liggen.

Met hun drie dealers zeggen de importeurs klaar te zijn voor een nieuw aanvalsoffensief. ‘We gaan de concurrentie de stuipen op het lijf jagen’, kondigt Anema aan.
Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Overijssel en Flevoland vallen nu onder Anema. Staad is importeur voor Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, Gelderland, Zuid-Holland en Utrecht.

Uw dealer voor de Noordelijke provincies

Persbericht vrijdag 16 mei 2014
Regionaal directeur voor Doosan en Bobcat van de Benelux en Nordics (Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland), Frank Plas geeft in een persbericht aan wie er in Nederland verantwoordelijk is voor de verkoop en service van Doosan.
 
Vanaf 1 mei 2014 is Anema & Zn. B.V. in het Friese Arum dealer/importeur voor de noordelijke provincies Noord Holland, Friesland, Groningen en Drenthe. Anema verkoopt en onderhoud al jaren Doosan graafmachines en wielladers, en is dus nu officieel dealer/importeur.
 
Anema is in ruim 25 jaar uitgegroeid tot een modern bedrijf met 20 werknemers. Men heeft de complete lijn Doosan machines in haar assortiment en tevens bieden ze service en reparatie vanuit hun werkplaats en op locatie door middel van verschillende goed ingerichte serviceauto's. Tevens verhuurt men ook graafmachines en wielladers en daarbij behorende uitrustingsstukken, zoals sloophamer, trilplaten, sorteergrijpers enz. Dit alles kan worden geleverd op locatie d.m.v. eigen dieplader transport.
 
Doosan heeft een strategische beslissing genomen om in Nederland te gaan werken met regionale dealer/importeur bedrijven. Zodoende staat Doosan dichter bij de eindgebruiker en kan men beter inspelen op de markt.
Door de aanstelling van Anema & Zn. B.V. is Nederland opgedeeld in drie verkoop en service gebieden met elk een eigen dealer/importeur:
-Anema & Zn. B.V. te Arum verantwoordelijk voor Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland.
-Road B.V. te Barneveld verantwoordelijk voor Gelderland, Utrecht, Overijssel en Flevoland.
-Staad B.V. te Veghel verantwoordelijk voor Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.

 

Doosan_LineUp_2013_outline_orange